Academic Writing

Ha még csak készülsz vagy már fel is vettek külföldi egyetemre, akkor érdemes tisztában lenned azzal, hogy nagyon sok írásbeli feladatod lesz, amit majd angolul kell megoldanod: position papers, seminar papers, research papers és a végén a thesis. Vannak olyan intézmények, ahol három évig az alapképzésben minden tanulmányi héten a diákoknak két tárgyból kell esszét írnia, 10-12 oldal terjedelemben. Ez azt jelenti, hogy a tanulmányi idõ alatt a hallgató 1500 oldalnyi szöveget ír meg – és azt ki is javítják, részletesen és alaposan. Te fel vagy készülve erre a kihívásra?

A magyar diákok egy jó részének sajnos soha senki nem mondja el, hogyan kell megírni egy tudományos dolgozatot. Magyarországon sem a középiskolákban, sem az egyetemeken nem igazán találni olyan képzést, ami kifejezetten az (jövőbeli) elsõéves hallgatók számára nyújtana gyakorlati ismereteket (könyvtárazás, adatgyûjtés, szerkezeti kérdések, nyelvhasználat) a majdani házidolgozataik megfelelõ színvonalon való elkészítéséhez. Viszont az angol és amerikai egyetemeken már az elsõéves hallgatóktól is elvárják (freshmen), függetlenül attól, hogy milyen szakra járnak, hogy megfelelő minőségű írásbeli feladatokat készítsenek. Ehhez azonban jól kell ismerni a teljes folyamatot: a szöveg megtervezésétõl, a források használatának mikéntjétõl kezdve a nyelvtani szabályok alkalmazásán át a kapcsolószavak használatáig, illetve a politikailag korrekt szóhasználatig. Te hallottál már ezekről az elvárásokról?

Az Academic Writing képzésünk ehhez nyújt segítséget:

  • beható ismereteket szerezhetsz a különbözõ tudományos mûfajok jellegzetességeirõl
  • az egyes szakterületek nyelvi kifejezéstárát, speciális szókészletét is elsajátíthatod
  • megtanulhatod, hogy hogyan idézz megfelelően
  • megmutatjuk, hogy hogyan kerüld el a plagizálást
  • tanácsot kapsz arra, hogy hogyan építs fel hatásos bekezdéseket
  • ötleteket adunk arra, hogy hogyan adj jó címet a dolgozatnak és az egyes fejezeteknek.
  • sokat segít abban, hogy hogyan lehet egy szöveget elõkészíteni, és anyagot gyûjteni, így felesleges köröket és idõt megtakarítani.

Az írásoktatás célja nem csak a “szép fogalmazás” megtanítása, hanem a annak a felismerése, hogy nagyon szoros kapcsolat van írás és gondolkodás között.  A bevezetõ szakasz után az egyéni konzultáció a tanítás, illetve segítségnyújtás a fõ formája, ezért ajánljuk a

Kedvezményes nyári bérletet, amivel bármelyik nap kezdhető a tanulás!

Mivel nem kell másokhoz alkalmazkodni, a hét bármelyik napján, bármelyik órában elkezdheted a felkészülést az első külföldi egyetemi féléved írásbeli feladataira.

A kedvezményes nyári bérlet kifejezetten azoknak való, akik nyáron intenzívebben tudnak járni órára, hogy őszre elérjék a kitűzött célt.

10 alkalmas bérlet (10*60 perc) –  csak 39.900 Ft

20 alkalmas bérlet (20*60 perc) – csak 74.900 Ft

30 alkalmas bérlet (30*60 perc) –  csak 99.900 Ft

Kérj időpontot ingyenes szintfelmérésre és bővebb tájékoztatásra a High Score Nyelviskolában (info@highscore.hu)!