Pont időben vagy!

Szeretnél külföldi egyetemen tanulni? Akkor itt az idő, hogy elkezdj tudatosan készülni erre. Még semmiről nem késtél le!

Mi hiszünk abban, hogy a legfontosabb a tudatos tervezés, készülés. Az egész olyan, mintha egy maratonra, na jó, egy félmaratonra készülnénk. Kell tehát egy kitűzött cél és a hozzá vezető pontos edzésterv. Ami biztos, az a jelentkezési határidő, vagyis az az időpont, amikor célba kell érni. Addigra tehát össze kell állítanunk azt az anyagot, vagy előkelőbb nevén dossziét, amit a kiválasztott egyetemnek el kell küldeni.

Először is nézzük a határidőket, vagyis azt, hogy mikorra kell felkészülnünk:

Egyesült Királyság 2018. január 15. https://www.ucas.com/ucas/undergraduate/register
Hollandia 2018. január 15. https://app.studielink.nl/front-office/#52
Közép-európai Egyetem (CEU) 2018. február 1. https://www.ceu.edu/admissions/how-to-apply/deadlines
Dánia 2018. március 15. https://www.optagelse.dk/admission/index.html?
Németország 2018. július 15. https://www.daad.de/de/

Magyarországon legtöbben angolul tanulnak és az eddigi adatok alapján a külföldi egyetemeken is az angol nyelvű kurzusokat keresik leginkább. Ezekben az országokban a legtöbb egyetemen találhatsz angol nyelvű képzést (további információkat a megadott honlapokon kereshetsz). Egy azonban biztos: miután az angol nem az anyanyelvünk, valahogyan bizonyítanunk kell, hogy képesek leszünk az órákat angolul is követni, illetve a beadandó írásbeli feladatokat megfelelő színvonalon megírni. A legtöbb egyetem éppen ezért kér valamilyen nemzetközileg is elismert nyelvvizsga papírt. Ez leginkább az IELTS, a CAE vagy a TOEFL.

OK, tehát szükségünk lesz egy nyelvvizsga papírra. Még nincs ilyened? Semmi vész. Keress minket és segítünk!

Legközelebb arról írunk, hogy tényleg csak az gondolkodhat külföldi egyetemben, akinek temérdek pénze van.